Du är här: Hem AKTUELLT Musikerförbundet stöder Målareförbundets varsel

AKTUELLT

Musikerförbundet stöder Målareförbundets varsel

Avtal 2016

Målareförbundet varslade den 22/3 om stridsåtgärder mot Måleriföretagen i Sverige. De har Musikerförbundets stöd i kampen för bättre löner och villkor.

Skälen till varslet är flera. Det handlar bland annat om Måleriföretagens vilja att ödelägga hela ackordssystemet, oviljan att följa EU-domen som kräver bättre reseersättningar och ovilligheten att diskutera Målareförbundets lönekrav på 800 kronor mer i månaden eller lägst 3,2 procent.

I årets avtalsrörelse samordnar vi oss med fackförbunden i 6F där Målareförbundet ingår. Vi delar deras syn på vilket löneutrymme som finns och de växande orättvisorna på svensk arbetsmarknad. När Målareförbundet varslar om stridsåtgärder har de Musikerförbundets fulla stöd.