Grundgaget för ett gig är 5 500kr!

19 december 2022

Nu har vi lanserat www.musikergage.se där du kan ladda ner Musikerförbundets Riksminimitariffen och vår kontraktsmall, så får du med de standarder som gäller i musikbranschen. Där har vi även samlat frågor och svar och annan nyttig information.

Musikerförbundets Riksminimitariff anger den absolut lägsta acceptabla ersättningsnivån på gager och andra ersättningar för frilansande musiker, artister och övriga verksamma på området när man fakturerar eller tar ett engagemang hos arrangörer utan kollektivavtal. Den underlättar för musiker och arrangörer att hitta rätt ersättningsnivå för arbete och upphovsrättsligt nyttjande. Följ dessa så underskrider du ej kollektivavtalen.

Gå in på www.musikergage.se och bekanta dig med Rikminimitariffen. Där hittar du också svar på de vanligaste frågorna och har möjlighet att ställa din egen fråga om tariffen direkt till oss på Musikerförbundet.