Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027

 

Nominerade Förbundsmötesdelagater i:

Avdelning Mälardalen-Småland

 

Kalle Greiff, 46 år.

Musikbakgrund:  Spelar som partytrubadur och i en duo i coversvängen på pubar, företagsfester, bröllop etc.

Viktiga frågor: Villkoren i branschen för musiker, och att öka ”värdet” på yrkesverksamma musiker då det idag inte är något som är självklart att man betalar ett rimligt pris för i jämförelse med andra branscher.

 

 

 

Meta Fagerström, 53 år.

Musikbakgrund: Jag har tidigare i livet arbetat på heltid som dansbandssaxofonist. Idag arbetar jag som dansbandsmusiker på deltid kombinerat med min roll som körledare och revyproducent. På ”fritiden” programmerar jag och min man musikbakgrunder på uppdrag. Jag är även förtroendevald RSO (Regionalt Skyddsombud) och Lokal förhandlare i Musikerförbundet, avdelning Mälardalen-Småland.

Viktiga frågor: Det ska vara tryggt på jobbet – även för oss i underhållningsbranschen. Det gäller inte bara musikerna, utan även alla som ser till att musikerna kan framföra sin musik: stagehands, ljudtekniker m.fl. Det är också viktigt för mig med solidaritet och att vi måste försöka stå enade för att inte våra gager ska bli dumpade.

 

Pelle Lindh, 57 år.

Musikbakgrund: Har frilansat som musiker sedan början av 80-talet men också undervisat på gymnasiet/folkhögskolor parallellt.

Viktiga frågor: Gager och avtalsvillkor känns ju som ett givet område.

 

Jonas Franzen, 48 år.

Musikbakgrund: Jag har varit trubadur i 25 år och spelat i coverband i 15. Jag spelar akustisk gitarr och sjunger. Det blir mycket bröllop, födelsedagsfester, firmafester men har även kört after ski och after beach m.

Viktiga frågor:  Jag vill öka statusen hos musiker så beställare ser att vi är professionella och att vi är värda mer. Gagen måste höjas, arbetsmiljön behöver bli starkare och arbetsmarknadsvillkoren behöver förändras så det passar även oss. Samtidigt tycker jag det är väldigt viktigt med att vi ska vara en facklig organisation som hjälper våra medlemmar och arbetar med de frågor som medlemmarna tycker är viktiga.

 

Miranda Eriksson, 28 år.

Musikbakgrund: Frilansande musiker/artist/låtskrivare

Viktiga frågor: Att musik som yrke tas på allvar, behandlas likvärdigt och med respekt likt andra arbeten. Samt att musiker får en hållbar lön för sitt arbete.

 

 

Nils Inge Andersson, 65 år.

Musikbakgrund: Jag arbetar inom Kulturskolan som lärare i blåsinstrument, dirigent för blåsmusikkår och orkesterförening, spelar trumpet i storband. Uppdrag som solist/ensemblemusiker i kyrkor, begravningar, bröllop.

Viktiga frågor: Att kulturen skall ses som en omistlig del i samhället och inte ständigt behöva kämpa för sin överlevnad och i konsekvens därmed att kulturutövare skall räknas som lika viktiga och värdefulla som andra yrkeskategorier

 

Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027