Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027

 

Nominerade Förbundsmötesdelagater i:

Avdelning Öst

Annika Fehling, 60 år.

Musikbakgrund:  Jag har jobbat som yrkesverksam singersongwriter, turnerande artist, kompositör, låtskrivare och arrangör, samt coach och ledare för workshops och låtskrivarRetreat i 30 år. Utkommit med 14 album med egen musik. Arrangerar bl.a Visbyfestivalen, Club Acoustic och Gotland International Songwriters Retreat.

Viktiga frågor: En rättvisare musikbranch. Skäliga ersättningar. Fler kvinnor i leden och i ledarposition.

 

 

Bie Karlsson, 61 år.

Musikbakgrund: Verksam som musiker, låtskrivare och producent sedan 1980, i diverse band och som soloartist.

Viktiga frågor: Arbetsmiljö- och ersättningsfrågor ligger mig varmt om hjärtat.

 

Christer Falk, 50 år.

Musikbakgrund: Jag har en bred musikalisk bakgrund och har de senaste åren jobbat deltid som musiker parallellt med att vara kommungubbe och chef på olika sätt inom utbildnings- och kultursektorn. Utbildad på KMH och verksam främst som saxofonist/klarinettist och som pianist. Bredd snarare än spets. Många genrers och allt är roligt. Senaste längre gigen var 60 set jullåtar i folkdräkt på Skansen i december och studiotutande med Jesper Lindell. Har podcasten ”konstiga gig”.

Viktiga frågor: Jag är nog mest intresserad av hur vi kan hjälpa yngre musiker som gör en massa gig för usla gager; hur vi som förbund kan vara en stark och tydlig röst i den kulturpolitikska debatten; hur ska vi hjälpa arrangörer för att de ska kunna ha så mycket livemusik som möjligt med bra villkor för de som spelar

 

Johan Granström, 54 år.

Musikbakgrund: Efter musikhögskolan i Malmö flyttade jag till Stockholm 1992 och har sedan dess varit verksam som frilans musiker (bassist). Jag har spelat i många olika musikaliska sammanhang och stilar. Show, musikal, turné, inspelningar och tv-produktioner är mina vanligaste engagemang.
Blir även anlitad som kapellmästare och arrangör.

Viktiga frågor: Att jobba för att öka antal arbetstillfällen för musiker så att även yngre musiker har en framtid inom branschen är en viktig fråga

 

Johan Hackman, 56 år.

Musikbakgrund:Jag står med det ena benet i den klassiska musiken där jag är skolad sångare och har sjungit både på operascener och i kyrkor. Det andra benet står jag med i pop-, rock- och jazzmusiken där jag spelar gitarr, bas, klaviatur och trummor. Jag har spelat i olika band och jag har min egna studio i Frihamnen där jag spelar in mina klienters musik. Jag producerar, arrangerar och spelar de instrument som behövs på dessa inspelningar.

Viktiga frågor: En av de viktigaste frågorna är vikten av ett professionellt musikutövande i samhället, dvs. möjligheten att försörja sig när man är professionell musiker , vilket innebär vikten av att kunna ta betalt.

 

Kaj Magnusson, 71 år.

Musikbakgrund: Musiker på heltid sedan 1979. Världsmusik, visor, mm för barn och vuxna

Viktiga frågor: Musik- och kulturpolitik. Spelställen, arvoden, ekonomisk trygghet, mm.

 

Karina Kampe, 50 år.

Musikbakgrund:Artist/sångerska/låtskrivare samt ägare av Satin & Steel musik label där jag släppt fyra album. Tidigare ordf i Musikerförbundets avd Öst liksom Förbundsstyrelse ledamot.

Viktiga frågor: Ett aktivt musikliv där möjligheter att skapa kvalitativa musikupplevelser stöds och uppmuntras. Gager, Livescener, nätverk och kompetenshöjning för musiker, hjälp till självhjälp för DIY. Ett jämställt professionellt musikliv där alla kan ta plats. En tydlig riktning för förbundet där vi minskar slöserier i form av tid, ekonomi och arbetsinsats och gemensamt arbetar mot tydliga mål som gagnar hela musikerkollektivet. Ett förbund där man är stolt att vara medlem och som är attraktivt för musiker att vara medlemmar i. Samverkan mellan musikorganisationer så en gemensam röst kan uppnås och ge största påverkan på politik, arbetsliv och samhälle.

 

Patrik Skog, 52 år.

Musikbakgrund: Gitarrist och producent. Arbetat som frilans och i egna band under 25 år men också inom utbildning och kreativa näringar. Utbildad på Berklee och KMH. Pop/rock/jazz. Genom min karriär har Musikerförbundet alltid funnits där och jag har känt trygghet i att kunna få hjälp, stöd eller råd i olika frågor.

Viktiga frågor: Hållbarhet i branschen och förutsättningar till ett långt yrkesliv. Tycker att jämställdhet och bred representation är viktigt för musikerförbundets framtid. Ett förbund för alla åldrar, kön och musikgenrer. Jag vill att vi skapar delaktighet, inflytande och möjlighet för medlemmar att engagera sig i sin lokalavdelning, referensgrupper eller andra medlemsforum.

 

Rebecca Meiselbach, född -76.

Musikbakgrund:Jag har studerat vid Skinnskattebergs Folkhögskola, Stockholms Musikkonservatorium och Örebro Musikhögskola. Jobbat som musiklärare inom folkbildning i 10 år. Frilansar sedan många år tillbaka heltid som musiker

Viktiga frågor: Jag brinner för musikers villkor inom yrket, fungerade trygghetssystem och utbildning/fortbildning.

 

Suzie Öhlin, 62 år.

Musikbakgrund: Jobbat som artist, musiker, sångerska, kompositör sedan mitten av 70-talet. Pionjär som fast anställd musiker inom vården.

Viktiga frågor: Kvinnors lika rättigheter och att vända den ökande ålderismen när många musiker och artister är som bäst när de mognat .En senior advisor i andra yrkesgrupper är ju attraktiv. Att bredda en musikers register av arbetsplatser. Vården är i skriande behov av kompetenta musikutövare som kan förmedla hopp i sinnessvälten.

 

Clara Cleo Cornell

Musikbakgrund: Sångerska, låtskrivare, rappare och har arbetat som pedagog i dans och rytmik i många år. Rör mig inom en bredd av genres från jazz, egna texter till klassiker, dansant pop till spoken word. Dans och musikalutbildad i England. Eventarrangör som håller i bl a öppna scener.

Viktiga frågor: Brinner för bättre villkor i branschen, bra gager, en god och icke diskriminerande arbetsmiljö oavsett var du jobbar eller har uppdrag. Samverkan och nätverk för att stärka våra positioner och rättigheter på alla nivåer.  Har länge varit engagerad i jämställdhets. och diskrimineringsfrågor i musiklivet, där jag arrangerat i utbildning, programserie och seminarier i flera organisationer.

 

Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027