Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027

 

Nominerade Förbundsmötesdelagater i:

Avdelning Syd

Bo Håkanson, 52 år.

Musikbakgrund:  Frilansare trumset, slagverk, pukor. Anställd Malmö Symfoniorkester musiker, Malmö Latinskola instrumentalpedagog. Ledamot i Musikerförbundet avd Syd.

Viktiga frågor: Det jag brinner för är att göra gemensam sak för bättre villkor for utövande musiker. När vi håller samman får vi ett starkt incitament för att också framtidens nya musiker ska komma in till rättvisa arbetsvillkor och justa avtal. Vi blir samhällsbyggare och lämnar bättre förutsättningar till dem som kommer efter oss. Om jag lyckas bidra, om än med en liten liten del, så gör det mig väldigt glad.Betalt efter hur mycket tid som lagts ner är näst intill omöjligt men i alla fall betalt efter att samhället värderar det kulturella arbetet som lika viktigt som andra arbeten med lång krävande utbildning.

 

 

Celia Linde

Musikbakgrund: Klassisk gitarrist arrangör kompositör och skivartist turnerar internationellt Har arbetat som freelance musiker sedan 1982. Även arbetat med pedagogiskt arbete. Utbildad vid Manhattan School of Music, Malmö Musikhögskola, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Har en postgraduate utbildning, en master, en gitarrpedagog och en solistklass utbildning från ovan nämnda.

Viktiga frågor: Alla frågor som kommer upp för oss frilansande instrumentalister och gitarrister såsom tex avtal bokningar mötet med arrangörer och överenskommelser och annat som kan tänkas komma upp på musikerförbundet.

 

Christopher Dominique, 43 år.

Musikbakgrund: Pianist, Låtskrivare, arrangör och producent.

Jag jobbar som turnérande musiker , kapellmästare på institutioner och som musikproducent i egen studio.

Jag är även Lokal förhandlare och Regionalt skyddsombud för Musikerförbundet avd Syd.

 

Emeli Ek, 38 år.

Musikbakgrund:Jag är musiker och kompositör, spelar framförallt trummor och slagverk, sjunger en del. Har frilansat på halvtid sedan 2014 med egenskriven frijazz och country/americana, samt även fri improvisation, och spelat väldigt mycket musikföreställningar för barn mellan 1-5 år med frijazz. Spelar egenskriven frijazz med duon Medi och kvintetten Ormbunken, country/americana med banden The Bandettes och Lakely. Jag är också utbildad musiklärare med examen från Musikhögskolan i Malmö, har arbetat en sväng i grundskolan, men ännu längre inom folkbildningen. Först på studieförbund som verksamhetsutvecklare i musik och nu sedan 2018 på Fridhems folkhögskola som linjeledare på Fridhems Musiklabb, en genrefri musiklinje med fokus på egenskriven musik och att framföra sin musik live.

Viktiga frågor: Jag är särskilt intresserad av upphovsrätt och har följt den nya lagstiftningen kring detta med stort intresse. Också intresserad av hela musikbranschens infrastruktur, att förstå vad alla organisationer gör och hur de hänger ihop.

 

Hedda Heiskanen, 42 år.

Musikbakgrund: Född och uppvuxen i Kristinestad, Finland. År 2000 flyttade jag till Malmö och efter musikerexamen på musikhögskolan i Malmö år 2005 är jag verksam som frilansmusiker på heltid.Jag är utbildad klassisk violinist och frilansar både i symfoniorkestrar, som kammarmusiker och solist.
En stor nyfikenhet för andra kulturer, spelsätt och uttrycksmöjligheter har lett till att jag även spelar i olika band, bland annat rioplatensisk tango i Orquesta Tangarte och Duo SisuPlatense, där jag arbetar gränsöverskridande mellan genrer.
Förutom violin spelar jag piano, kamanche, nyckelharpa och dan nhi.Jag är även medlem i styrelsen för Musikcentrum Syd, en organisation för frilansmusiker i södra Sverige och en av de aktiva producenterna i Klubb Baires, en serie konserter med tangon som röd tråd. I och med dessa olika roller har jag koll på flera sidor av det fria musiklivet.

Viktiga frågor: De frågor jag gärna engagerar mig i rör såklart frilansarnas situation.

 

 

Malin Carlberg, 53 år.

Musikbakgrund: Har sysslat med konsertverksamhet av olika slag sedan tidigt 90-tal. bl.a som vissångerska, jazzsångerska/vokalist/sångsolist, performance artist, flöjtist/tvärflöjt och i mina soloprojekt som sångerska och pianist.

Viktiga frågor: Jämställdshetsfrågor, Rättighetsfrågor för utsatta, ensamma och äldre och personer med olika fuktionshinder( gäller ju såklart även musiker). Internationella utvecklingsprojekt. Trygghetssystem för kulturskaparna

 

Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027