Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027

 

Nominerade Förbundsmötesdelagater i:

Avdelning Väst

Anna Malmström, 31 år.

Musikbakgrund:  Frilansande klarinettist inom Folk/Världsmusik genren i Sverige och Norge. Arbetar även som frilansande musiker med scenkonst produktioner för barn/unga.

Viktiga frågor: Jag vill följa upp den nya tariffen och se hur den följs och implementeras i hela branschen. Utveckla hur och när den uppdateras i framtiden. Jag vill fortsätta att driva frågor som gäller musiker som vill bli eller är föräldrar och se hur musikerförbundet kan stötta dessa.

 

 

Anneli Axelsson, 54 år.

Musikbakgrund:Sångerska, musiker, låtskrivare, musiklärare.

Viktiga frågor: Att musikeryrket ska ses som vilket yrke som helst med samma rättigheter.
Upphovsrätt – att informera och hjälpa medlemmar att få del av den vinst deras skapande är med och alstrar.
Arbetsmiljö – ingen ska dö på jobbet.

 

Johan Hellberg, 51 år.

Musikbakgrund: Varit musiker i hela mitt liv. Spelat framför allt gitarr och sång i coverbandet tredrag men också gjort egen musik och skrivit och producerat musik till, Lasse Stefanz, Arvingarna, Rolands osv

Viktiga frågor: Upphovsrätter och gagefrågor.

 

Julia Schabbauer, 31 år.

Musikbakgrund: Utbildad jazz- och improvisationsmusiker på Bollnäs och Fridhems folkhögskolor. Frilansar sen 2015 som trummis och har turnerat flitigt i Europa, Indien och USA med bland annat grupperna Olimpias Orkan, Cats and Dinosaurs, Fartyg 6 och artisten Sean Banan. Hon spelar trummor på albumet When Light Is Put Away/Thomas Backman som vann manifestpriset för årets jazz 2022.
Har också arbetat som musiker på GöteborgsOperan, Folkteatern i Göteborg, Göteborgs stadsteater, Östgötateatern och Estrad Norr.

Viktiga frågor: För mig är det väldigt viktigt att ha öronen öppna och lyssna efter vilka frågor som är viktiga för våra medlemmar – de frågorna vill jag jobba med. Själv brinner jag för att det ska vara lättare att vara musiker och förälder – allt från försäkringskassans roll, till att det ska finnas stöd att söka för extra kostnader under turnéer om man behöver ha med sig barn och barnvakt, till barnpassning under obekväm arbetstid osv. Jag tycker också att det är väldigt viktigt med en god och trygg arbetsmiljö och vill arbeta för att fler medlemmar ska ha koll på sina rättigheter på arbetsplatsen, att de ska veta vem man kan vända sig till om något inte känns bra på jobbet och att fler ska våga höra av sig och känna sig trygga med att säga ifrån när något inte går rätt till.

 

Per Svenner, 42 år.

Musikbakgrund: Frilansande trummis sedan 20 år tillbaka. Jag har kompat ett flertal av Sveriges stora artister, gjort 26 musikteaterproduktioner som skådespelande musiker på de flesta stora teatrar i Sverige. Jag har turnerat runt Sverige och världen med banden Räfven och Komodo, jobbat som sessionmusiker åt många artister och producenter bla Björn och Benny och Timo Räisänen. Jag har även i arbetat som producent.

Viktiga frågor: Arbetsmiljö, gagenivå och ett allmänt höjande av musikers status som yrkesgrupp.

 

Pär Edwardsson, 60 år.

Musikbakgrund: Har frilansat sedan 1991. Gigat och turnerat med både högt och lågt. Producerat ett 30-tal plattor genom åren. Undervisat på estetgymnasier. Skrivit och givit ut egen musik. Skrivit musik till andra. Hade ett hårdtockband som gjorde ett par plattor 1983-84.

Viktiga frågor: Gagefrågan är alltid aktuell inkl repersättningar. Så även speltider.

 

Rolf Jardemark, 62 år.

Musikbakgrund:Arbetat som frilansmusiker inom jazz/underhållning sedan 1985. Även arbetat som musiklärare och i musikaffär.

Viktiga frågor: Skattetekniska frågor Moms, ”rabatt” på soc avg m.m. , Kulturbidrag.

 

Annika Törqvist, 48 år.

Musikbakgrund: Elbasist och kompositör, inom flera genrer.

Viktiga frågor: Konstnärlig frihet, jämställdhet och diskrimineringfrågor, maktfördelning inom branschen, upphovsrättsfrågor.

 

Olle Lundberg, 33 år.

Musikbakgrund:Trummis och sångare. Frilansande musiker som även snickrar ihop egen musik när tiden finns. Har de senaste åren turnerat i Nordamerika och Europa, gjort ett hundratal musikalgig samt förstås harvat land och rike runt på en ansenlig mängd bröd-gig.

Viktiga frågor: Gagefrågan är ständigt aktuell, även efter den ändrade riksminimitariffen. Skyddsnät för musiker är en annan intressant fråga som förstås blev högaktuell under pandemin men som sedan återigen hamnat i skymundan.

 

 

 

Rösta

Är du medlem i Musikerförbundet har du rätt att rösta. Du röstar genom att fylla i följande formulär:
Val av ledamöter till Förbundsmötet 2023-2027