Musikerförbundet

för bättre villkor i musikbranschen

Inte medlem än? Kom in i värmen!

För dig som har egen firma!

Rättvisa för musiker på nätet!

Ge inte bort dig själv. Ta rätt betalt!

Musikerförbundet
hjälper dig att hantera alla de utmaningar
du möter i ditt arbete
som artist och musiker.

Aktuellt

22 november 2022

Slutsatsen i utredningen om en oavvislig ersättningsrätt är direkt felaktig

Utredningen om en oavvislig ersättningsrätt (SOU 2022:23) har kommit till slutsatsen att det inte finns tillräckliga skäl för att lagstifta om en oavvislig ersättningsrätt för utövande musiker och artister. Musikerförbundet anser att slutsatsen är direkt felaktig och baserar sig på otillräckliga grunder.

15 november 2022

Musiksverige presenterar Musikbranschen i siffror

Musikbranschen är fortsatt en mycket påverkad bransch som ännu inte har återhämtat sig efter pandemin. Det kan Musiksverige i dag presenterar i rapporten Musikbranschen i siffror.

24 oktober 2022

Arbetsmiljöveckan – för ett hälsosamt arbetsliv

Denna vecka firar vi Europeiska arbetsmiljöveckan, för ett hälsosamt arbetsliv. Vi passar på att uppmärksammar allt det goda arbetet som våra skyddsombud gör ute på våra arbetsplatser.

20 oktober 2022

“Lär dig Livestreama på Soundtrade Studio i Solna i Stockholm” tre fullspäckade heldagar på plats med inspiration och prova på!

Vill du lära dig livestreama – hemifrån, från din studio eller från en konsert? Anmäl dig till Musikerförbundets kostnadsfria tredagars kurs där du får tillgång till de praktiska och teoretiska grunderna inom livestreaming! Kursen hålls den 28, 29 och 30 november 2022 i historiska Soundtrade Studios i Solna i Stockholm. Ramtider är 9:30-17.00 med ett avslutande mingel sista dagen.

Fler aktuella händelser

React-EU: Digitala Musiklyftet

Under hösten och våren ordnar Musikerförbundet kostnadsfria kurser i ett kompetensutvecklingsprogram för yrkesverksamma musiker. Syftet med projektet  är att öka musikers kunskap inom bland annat teknik, sändningsrättigheter, upphovsrätt och avtal, digitala plattformar och betalningsmodeller. Det Digitala Musiklyftet är Sveriges just nu största utbildningsprojekt i musikbranschen.