Musikerförbundet samlar branschaktörer i jämställdhet

1 februari 2023

På kulturpolitiska konventet Folk & Kultur, 8 - 11 februari i Eskilstuna, kommer Musikerförbundets Kvinnokommitté och KVAST-  Föreningen Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare, att arrangera ett seminarium “Jämställdhet i musikbranschen - hur långt kan vi nå?”. Ett kluster av musikorganisationer med fokus på jämställdhet och inkludering kommer att samlas i en gemensam monter på mässan. 

-Det finns ett fantastiskt engagemang i arbetet kring en jämställd musikscen. Många organisationer som arbetar med frågan är spridda över landet. Vi behöver dock samlas för att skynda på utvecklingen. För det går alldeles för långsamt. Om vissa musiker exkluderas från våra scener och branschens övriga rum så missar vi inte bara massor av kreativitet utan det blir även en fråga om bristande demokrati, säger Anneli Axelsson, sångerska, musiker från Musikerförbundets Kvinnokommitté. 
Har du också en organisation som vill delta? Hör av dig till kvinnokommitten@musikerforbundet.se, eller besök montern på plats och delta i aktiviteterna under de fyra mässdagarna. Välkomna!

 

Organisationer som kommer delta i montern är:

Musikerförbundets Kvinnokommitté
KVAST (Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare)
EPOS (Equality and Purality on stage)
Female Songwriter’s Day
Herrarnas Kalas – och de kvinnliga musikerna i Eskilstuna
IMPRA
Keychange
Konstmusiksystrar
Lilith Eve – föreningen för kvinnliga låtskrivande artister
Musikmakarna – Songwriters Academy of Sweden
Popkollo
React-EU: Digitala Musiklyftet
Vem kan bli producent?
shesaidso
SYMF (Sveriges yrkesmusikerförbund)
Släs