NYHET: Musikerförbundets Krisfond stöttas nu av Spotify COVID-19 Music Relief

6 april 2020

Den svenska livescenen har drabbats hårt av den rådande coronakrisen. Musikerförbundet upprättade därför en krisfond till stöd för de musiker, artister och scenarbetare som nu står utan inkomst på grund av inställda spelningar och evenemang. Vi kan stolt meddela att krisfonden nu stöttas av Spotify COVID-19 Music Relief.

Coronaviruset har orsakat en ekonomisk kris för den svenska livescenen. Många frilansande musiker, artister och scenarbetare saknar ett skyddsnät att falla tillbaka på nu när konserter och engagemang inte kan genomföras som planera. Musikerförbundet har med anledning av detta startat en krisfond vars syfte är att dela ut stipendier till musiker, artister och scenarbetare som är verksamma inom Musikerförbundets verksamhetsområde och som lidit ekonomisk skada av COVID-19 pandemin.

Musikerförbundets krisfond stöttas nu av Spotifys globala initiativ Spotify COVID-19 Music Relief. Alla bidrag till krisfonden, stora som små, kommer att matchas av Spotify. Pengarna kommer oavkortat att gå till Sveriges musiker, artister och scenarbetare som just nu befinner sig i en ekonomisk kris. Läs mer om Krisfonden, hur man ansöker om stipendium från fonden och skicka ett bidrag till fonden HÄR.

 

Om Spotify COVID-19 Music Relief

Spotify COVID-19 Music Relief är ett initiativ från Spotify där de tillsammans med organisationer världen över stöttar artister, musiker och musikskapare genom att erbjuda finansiell hjälp till de som behöver den bäst.
Läs mer om Spotify COVID-19 Music Relief HÄR.