React-EU: Digitala Musiklyftet presenterar: Portaler och plattformar – intensivkurs med Daniel Johansson

7 oktober 2022

Sveriges främsta musikbranschforskare Daniel Johansson håller i Digitala Musiklyftets första kurs som ger dig en bra överblick över alla plattformar och DSP-er som finns.

Hur tjänar jag pengar på min musik på den digitala marknaden? Vilka möjligheter och digitala produkter finns för att kunna kommunicera och marknadsföra min musik på bästa sätt online?

Sveriges främsta musikbranschforskare Daniel Johansson håller i Digitala Musiklyftets första kurs som ger dig en bra överblick över alla plattformar och DSP-er som finns (DSP = Digital Service Provider – till exempel Spotify, Tidal, Staccs och TikTok). Hur fungerar affärsmodellerna? Hur ser ekonomin ut? Vilka plattformar fungerar bäst för min musik? Kursen ger dig en tydlig bild av hur den digitala musikmarknaden ser ut och fungerar, och hur intäkter genereras på de olika tjänsterna.

 

Utbildningen avslutas med en frivillig övning som resulterar i ett diplom för genomförd kurs. Du har möjlighet att gå kursen dagtid eller kvällstid.

Kursen ger dig en tydlig bild av hur den digitala musikmarknaden ser ut och fungerar, och hur intäkter genereras på de olika tjänsterna. Målet är att du ska få en förbättrad förståelse för vilka möjligheter och digitala produkter som finns för att kunna kommunicera och marknadsföra din musik på bästa sätt online.

Utbildningen avslutas med en frivillig övning som resulterar i ett diplom för genomförd kurs. Du har möjlighet att gå kursen dagtid eller kvällstid.

 

Kursanmälan

  • Kurstillfälle 1: 12 och 13 oktober kl. 10.00 – 14.00 (dagtid), digitalt via Zoom   FULLBOKAD
  • Kurstillfälle 2: 18 och 19 oktober kl. 18.00 – 22.00 (kvällstid), digitalt via Zoom
  • Kurstillfälle 3: 9 och 10 november kl. 1000 – 14.00 (dagtid), digitalt via Zoom
  • Kurstillfälle 4: 16 och 17 november kl. 18 -22.00 (kvällstid), digitalt via Zoom
Du anmäler dig till kursen här: Kursanmälan till Portaler och Plattformar

ENDAST 15 deltagare per kurstillfälle – först till kvarn gäller!  Så tveka inte att anmäla dig bums. Utbildningen är kostnadsfri.