Utbildning musik och ekonomi

13 mars 2023

Under våren 2023 arrangerar ABF tillsammans med Musikerförbundet en digitala nationell utbildning i musikbranschkunskap för dig som är eller vill bli utövare. Fokus under utbildningen kommer att vara på företagande, rättigheter och trygghet i musikbranschen. Du kommer att få svar på frågor som: Hur tar jag betalt? Vad tar jag betalt för? Måste jag ha företag, och i så fall i vilken form? Vad har jag för rättigheter? Hur funkar det med pension?

Utbildningen sker digitalt via Microsoft Teams följande datum:

  • Tisdag 4 april kl 19.00-20.30
  • Tisdag 18 april kl 19.00-20.30
  • Tisdag 2 maj kl 19.00-20.30
  • Tisdag 16 maj kl 19.00-20.30
  • Måndag 29 maj kl 19.00-21.00

(Eventuellt tillkommer en ytterligare sammanfattande träff om behovet finns.)

 

Anmälan och antagning:

Utbildningen har ett begränsat antal platser, därför kan vi inte garantera att alla som anmäler sig får en plats. Fyll i formuläret nedan för att göra en anmälan så kontaktar vi dig med besked innan utbildningens start. Vi strävar efter att få till en blandad deltagargrupp sett till tidigare erfarenhet av branschen, geografisk spridning i landet, ålder och bakgrund.

För att anmäla dig till utbildningen gör du en intresseanmälan på via denna länk: https://forms.office.com/e/cvc9wUAyCu

Målet med utbildningen är att efter sista träffen ha kunskap om och förståelse för hur du som yrkesverksam musiker/artist kan navigera kring de ekonomiska aspekterna i yrkesutövandet. Att ge dig som deltagare verktyg som skapar ökad trygghet och större makt att påverka din egen situation, oavsett om du är ny eller erfaren i musikbranschen. Varje modul genomsyras av praktiskt arbete varvat med föreläsande delar. Deltagarna skall uppmuntras till övningar och praktiskt deltagande.

Anmälningsavgift: 350 kronor / För Musikerförbundets medlemmar är utbildningen kostnadsfri.
Ange att du vill bli medlem i anmälningsformuläret så blir du kontaktad av medlemsservice.