Avtalsrörelsen 2023

En avtalsrörelse innebär att flera kollektivavtal ska omförhandlas med arbetsgivarna och arrangörerna. Under våren kommer vi på Musikerförbundet omförhandla majoriteten av våra kollektivavtal.

Avtalsrörelsen 2023   är i full gång och så även arbetet med att omförhandla Musikerförbundets kollektivavtal. Detta gör vi i samordning med andra fackförbund. Musikerförbundet ingår dels i  LO-samordningen tillsammans med andra LO-förbund, och dels i Musikernas förhandlingskartell tillsammans med SYMF, där vi gemensamt ställer krav och stöttar varandra gentemot arbetsgivarna.

Våra kollektivavtal

Musikerförbundet har kollektivavtal med bl.a. Svensk Scenkonst för teatrar, konserthus, produktionsbolag mm., kollektivavtal för musikermedverkan i Sveriges radio, SVT och UR, med Visita för musikers arbete på hotell, restauranger och nöjesfält, och ett antal till kollektivavtal. Nu börjar arbetet med att omförhandla dessa.

Är du osäker på vilket kollektivavtal som gäller för dig kan du fråga din arbetsgivare eller kontakta Musikerförbundet per e-post på  info@musikerforbundet.se eller per telefon på 08-587 060 00 .

 

Frågor vi driver under avtalsrörelsen

Vi driver frågor om:

  • Högre gager
  • Tryggare anställningar
  • Bättre arbetsmiljö
  • Starkare upphovsrätt

Vilka villkor tycker du borde förbättras i musikbranschen? Maila kollektivavtal@musikerforbundet.se