React-EU: Digitala Musiklyftet- Sveriges just nu största utbildningsprojekt i musikbranschen

Är du yrkesverksam i musikbranschen och redo för att ta nästa steg i din karriär? Tror du att den tekniska utveckligen kan skapa fler arbetstillfällen för dig? Vill du lära dig mer om hur man livestreamar, om dina rättigheter kring streaming, upphovsrätt och försörjningsmöjligheter på olika plattformar?

Digitala Musiklyftet vill stärka och inspirera musiker till att kunna röra sig i dagens digitala värld med självförtroende och med utgångspunkt i det egna skapandet. Genom kostnadsfria kurser i vårt kompetensutvecklingsprogram stärker vi musikerkåren.

De olika utbildningarna görs av några av Sveriges vassaste föreläsare  och handlar om att webbsända live, digitala plattformar, aggregatorer för musikutgivning, digital musikproduktion och digital videoproduktion.

 

Kurser

Just nu kan du anmäla dig till följande kurser:

Portaler och Plattformar – Intensivkurs med Daniel Johansson

Sveriges främsta musikbranschforskare Daniel Johansson håller i Digitala Musiklyftets första kurs som ger dig en bra överblick över alla plattformar och DSP-er som finns. (DSP = Digital Service Provider – till exempel Spotify, Tidal, Staccs och TikTok). Hur fungerar affärsmodellerna? Hur ser ekonomin ut? Vilka plattformar fungerar bäst för min musik? Kursen hålls digitalt via zoom och ger dig en tydlig bild av hur den digitala musikmarknaden ser ut och fungerar, och hur intäkter genereras på de olika tjänsterna.

Läs mer om kursen  och anmäl dig på digitalamusiklyftet.se

 
 

Lär dig Livestreama på Soundtrade Studio i Solna i Stockholm

Vill du lära dig livestreama – hemifrån, från din studio eller från en konsert? Denna kurs ger dig tillgång till de praktiska och teoretiska grunderna inom livestreaming! Kursen hålls den 28-30 nov -22 i historiska Soundtrade Studios i Solna, Stockholm.
Du får tillgång till användbara metoder och verktyg inom livestreaming – hur det fungerar tekniskt, kreativt och upphovsrättsligt. Efter kursen ska du ha fått nya kontakter med folk i branschen och en grundläggande förståelse för hur streaming av ljud och bild fungerar.
Kursen leds av ett team av erfarna pedagoger från R45 i Soundtrade Studios och förstärks av föreläsare från branschen med expertis inom kursens olika delområden.

Läs mer om kursen och anmäl dig på digitalamusiklyftet.se

 

Kontakt

Projektledare : Anneli Axelsson, 070 546 99 37  Maria Blom, 070 433 40 36
Kommunikation: Anna Berglund
Webb: David Carlson
Administration: Sandra Zackrisson            

www.digitalamusiklyftet.se
info@digitalamusiklyftet.se

Facebook & Instagram

Finansieras av EU & ESF-rådet