Tillsammans bygger vi en sund musikbransch

Engagera dig

Som medlem får du inte bara personlig service, större trygghet i arbetslivet och stöd när du behöver det. Du är dessutom med och skapar en bättre musikbransch för alla och förbättrar villkoren för musikerkollektivet.

  • Vi bedriver kampen för en bättre bransch genom ett intensivt fackligt och kulturpolitiskt arbete både regionalt och globalt, på förbundsnivå och tillsammans med andra organisationer.
  • Vi erbjuder tjänster som underlättar yrkeslivet som musiker, från skräddarsydda försäkringar och juridiskt stöd till medlemskap anpassat för branschens många egenföretagare.
  • Vi  jobbar för rättvisa och rimliga ersättningar på alla fronter genom tecknande av kollektivavtal, individuella avtalsförhandlingar och lobbying.
  • Vi bevakar och förbättrar arbetsmiljön på landets spelställen så att inga musiker eller artister ska behöva lida av usla förhållanden på jobbet.

Var med och skapa rättvisa villkor för musiker och artister

Ju fler vi är, desto hårdare kan vi driva på för förändring och försvara de rättigheter vi vunnit i den fackliga kampen. Vill du vara med i arbetet för rättvisa villkor för oss som jobbar med musik? Bli medlem i Musikerförbundet här.