Bli medlem

Gå med i Musikerförbundet, fackförbundet för oss som jobbar med musik! Information om medlemskategorier, avgifter och vad som ingår i medlemskapet hittar du här.

Villkor för full medlemsservice

Om du inte varit medlem i kategori A, D, T eller F i minst 18 månader och behöver förhandlingshjälp med osignerade avtal eller vill ha ett passertillstånd för spelningar i Norge, måste du underteckna en förbindelse om att du kommer vara medlem i minst 18 månader från och med att du tecknar ditt medlemskap.

 

Om förhandlingshjälpen eller passertillståndet gäller en artistgrupp måste samtliga medlemmar ansluta sig till kategori A, D, T eller F och underteckna förbindelsen. Ladda ned förbindelsen här.

 

För att få rättshjälp eller assistans vid en tvist måste du ha varit medlem i kategori A, D, T eller F i minst sex månader innan tvisten uppstod. Du kan tillgodoräkna dig tiden som medlem i ett annat LO-förbund.

 

 

Vill du skicka in en pappersansökan istället?

Då går det bra att ladda ned blanketterna, skriva ut och skicka dem portofritt till oss.

Obs! Om du vill bli F-medlem och inte redan är med i Musikerförbundet skickar du både in en medlemsansökan för F-medlemskap och en ansökan om anslutning till Företagsservice.

Om du redan är med i Musikerförbundet och vill bli F-medlem skickar du endast in en ansökan om anslutning till Företagsservice.

Genom att betala via autogiro sparar du 35 kr/månad.